Wordt robotisering in 2015 woord van het jaar? Het is hoe dan ook een hot topic dat de business van veel bedrijven – met en zonder kenniswerkers – zal veranderen. Robots en andere complexe technologieën ontwikkelen exponentieel snel, en zullen dat blijven doen. Hoe dat precies gaat uitpakken: we weten het nog niet. En juist dat gegeven maakt een andere vorm van leiderschap noodzakelijk: Bezield Leiderschap. 

Onzekerheid en angst

Onzekerheid: daar hebben je bedrijf en je medewerkers mee te dealen. Maar hoe? Wij zijn geneigd bij onzekerheid in onze angst te schieten. Niks menselijks is ons vreemd: een sterk staaltje van oeroude overlevingdrang. Maar dat doet letterlijk van alles in je brein en in je lijf. Er ontstaat een soort verkramping en bewustzijnsvernauwing. Alle focus ligt op overleven. En als het gros van je medewerkers in deze angst schiet, ontstaat bijna een collectieve verkramping, noem het organisatieobstipatie.

Klimaatverschuiving door Bezield Leiderschap

Kom je als bedrijf makkelijk en snel in beweging als je zulke zware kost te verteren hebt? Nee, want alle aandacht van je medewerkers gaat uit naar dat wat zo zwaar op maag ligt. Wil je als bedrijf overleven en succesvol de toekomst ingaan? Dan heb je juist iets heel anders nodig dan die individuele overlevingsdrang: een andere mindset en een ander klimaat. Met ruimte voor creativiteit en empathie. Aspecten waarmee wij ons als mensen ook onderscheiden van robots en andere technologieën. Zo’n klimaatverschuiving vraagt om Bezield Leiderschap.

Bezield Leiderschap en collectieve kracht

Bezield Leiderschap begint op individueel niveau. Het is een vorm van leiderschap waarbij je jouw eigen kracht, vermogens en drijfveren weet aan te boren. Angst en individuele overlevingsdrang maken plaats voor innerlijke zekerheid. Dat geeft kracht en veerkracht om met veranderingen om te gaan.  En ook dan gebeurt er letterlijk iets in je brein en in je lijf. Er ontstaat ruimte voor creativiteit, nieuwsgierigheid, openheid. De optelsom van dat effect bij elke medewerker zorgt voor een klimaatverschuiving: van organisatieobstipatie naar collectieve kracht. Zo ga je met je business en je medewerkers succesvol de toekomst in, met Bezield Leiderschap.

 

Nathalie van Dam

Nathalie van Dam is oprichter en trainer bij pardalis.

Nathalie (1969) is internationaal gecertificeerd nlp-trainer, nlp-coach, en trainer in systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen).Zij geeft training en workshops in Bezield Leiderschap en heeft daarnaast een eigen coachpraktijk.

Latest posts by Nathalie van Dam (see all)

Door Nathalie van Dam Datum 12 januari, 2015 Tags Categorie Actueel, Blogs Geen reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *